Nasze Menu

Dzisiejsze propozycje

Today we serve

Lunch

29 zł

Poniedziałek/Monday

 

 

Krem z kalafiora z pieczonym kalafiorem i olejem szczypiorkowym (v)

Cream of cauliflower with roasted cauliflower and chives oil (v)

Spaghetti carbonara z grubo mielonym pieprzem

Spaghetti carbonara with coarsely ground pepper

Naleśniki z prażonymi jabłkami , sosem angielskim i winogronami i kruszonką (v)

Pancakes with roasted apples, English sauce and grapes and crumble (v)



				
Wtorek/Tuesday

 

Krem z selera z olejem z pestek dyni i prażonymi pestkami dyni (v)

Celery cream with pumpkin seed oil and primed pumpkin seeds (v)

Kotlet mielony z puree ziemniaczanym i karmelizowanymi pieczonymi burakami z octem jabłkowym

Minced pork chop with potato puree and caramelized roasted beets with vinegar apple

Risotto dyniowe z pestkami dyni i serem kozim (v)

Pumpkin risotto with pumpkin seeds and goat cheese (v)

 

 

Środa/Wednesday

Zupa z białą fasolą i jarmużem (v)

Soup with white beans and kale (v)

Hummus ze smażoną wołowiną z harissą oraz ogórkiem , granatem i sosem jogurtowym

Hummus with fried beef with Harissa and cucumber, pomegranate and yoghurt sauce

Naleśniki z jabłkami z cynamonem z sosem waniliowym i kruszonką oraz rodzynkami w rumie (v)

Pancakes with apples and cinnamon with vanilla sauce and crumble and raisins in rum (v)

Czwartek/Thursday

Krem z dyni z mlekiem kokosowym (v)

Pumpkin cream with coconut milk (v)

Kotlet po szwajcarsku z kurczaka z puree ziemniaczanym z sałatką z cykorii

Swiss chicken cutlet with mashed potato and chicory salad

Panierowany boczniak z karmelizowanymi burakami i ciecierzycą (v)

Breaded oyster with caramelized beetroots and chickpeas (v)

Piątek/Friday

Barszcz ukraiński (v)

Ukrainian borsch (v)

Ryba po grecku z puree ziemniaczanym

Fish in Greek with mashed potatoes

Pieczone warzywa korzeniowe z marynowaną cebulką i kozim serem

Roasted root vegetables with marinated onion and goat cheese

Menu

PRZYSTAWKI   |   APPETIZERS

 

Tatar wołowy z szalotką, ogórkiem marynowanym,  grzybami marynowanymi, żółtkiem przepiórczym     36,-

Śledź Matjas z szalotką, olejem z góry św.Wawrzyńca i marynowanymi burakami     27,-

Pasztetowa z wątróbki z marynowaną czerwoną cebulą, pudrem z prawdziwka i domową brioszką     26,-

Mielonka z korniszonami oraz musztardą miodowo-jabłkową     27,-

Placki ziemniaczane z wędzonymi rybami, kwaśną śmietaną i koperkiem     29,-

Grzanka z grzybami, kwaśną śmietaną i olejem koperkowym     26,-

Sałata z kolorowymi burakami, kozim serem i Rajmanem     31,-

Kaszanka z domową konfiturą z jabłek, olejem koperkowym i popem z kaszy gryczanej     28,-

Półgęsek z marynowaną gruszką, konfiturą z rokitnika i serem pleśniowym     34,-

 

ZUPY   |   SOUPS

 

Rosół z gęsi z kołdunami      21,-

 Krem z dyni muszkatołowej     17,-

 Zupa dnia     15,-

 

DANIA GŁÓWNE   |   MAIN COURSES

 

Sandacz w śmietanie z duszonymi na maśle porami, skorzonerą i olejem szczypiorkowym     49,-

 Pieczona kaczka z puree z dyni piżmowej, cykorią, pomarańczą i trybulą     63,-

 Udo Gęsi z pieczoną dynią Hokkaido, szałwią oraz sosem z czerwonej borówki i ziemniakami     56,-

Golonka w piwie i miodzie z duszoną kapustą,  ziemniakami i musztardą miodowo-jabłkową     41,-

 Schabowy z kością, smażony na smalcu z puree ziemniaczanym i duszoną kapustą     39,-

 Pierogi Ruskie z wędzonym twarogiem, śmietaną i prażoną cebulką oraz marynowanymi warzywami     36,-

 Pęczotto z grzybami, jarmużem, marynowaną dynią, karmelizowaną cebulką i olejem szczypiorkowym     37,-

 Kartacze z mięsem, prażoną cebulką, kwaśną śmietaną i szczypiorkiem     36,-

 

 

DLA DZIECI   |   KIDS MENU

 

Rosołek z gęsi z makaronem     17,-

Panierowana pierś kurczaka podana z puree i surówką z marchewki z jabłuszkiem     23,-

Makaron z sosem pomidorowym i parmezanem     21,- 

 

 

ŚNIADANIA   |   BREAKFASTS

serwujemy w sobotę i niedzielę od 9:00 do 12:00   |   served on Saturday and Sunday from 9:00 to 12:00

 

Owsianka z owocami     16,-

Omlet z kurkami     18,-

Jajecznica z kurkami     18,-

Jaja po benedyktyńsku     18,-

+ pomidory z Łęgajn/ boczek     2,-

Szakszuka     26,-

+ kozi ser/ boczek     2,-

Śniadanie Żywiciel / 2 sadzone jaja/ boczek/ szynka/ kiełbaski/ pomidory z Łęgajn     28,-

Śniadanie wegetariańskie / pasta jajeczna/ twarożek/ żółty ser/   pomidory/ sałaty     28,-

Koktajl DETOX / świeży sok z pomarańczy/ jabłko/ spirulina     19,-

Świeży sok / pomarańcza / grapefruit     16,-

  

*do wszystkich śniadań używamy eko jajka zielononóżki

 

Napoje i alkohole

Beverages

Napoje i alkohole
napoje i alkohole
napoje i alkohole